Email: pazipark@gmail.com

Novice

news
12
Apr

Forum Urban Acupuncture

Vljudno Vas vabimo, da se udeležite mednarodne konference »FORUM URBAN ACUPUNCTURE«, ki bo potekala v naslednjem tednu v Ljubljani. Konferenca je del evropskega projekta CULBURB, v katerem Ljubljana sodeluje s projektom v Zalogu, ki ga vodi KUD C3 z doc.dr. Boštjanom Bugaričem.

Po 2. svetovni vojni so se v Zalog priseljevali delavci iz drugih republik nekdanje Jugoslavije. Vse generacije prebivalcev se soočajo z občutki izoliranosti in izključenosti iz družbenega in kulturnega življenja Ljubljane. Urbane akupunkture vzpostavljajo sodelovanje med prebivalci v predmestju, se odzivajo na trenutne prostorske probleme predmestij in povečujejo kakovost življenja v skupnosti. Aktivirajo se na pobudo nevladnih organizacij in drugih oblik urbanih aktivizmov in na ta način odpirajo teme oblikovanja kakovostnih javnih prostorov v predmestju.

»FORUM URBAN ACUPUNCTURE« se bo odvijal na prizoriščih v MSUM, Kiberpipi in v Zalogu (več lokacij). V ljubljanskem Muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi (MSUM) bodo 18. in 19. aprila razpravljali urbanisti, arhitekti, sociologi, filozofi, zgodovinarji, antropologi, pravniki, umetniki iz Slovenije, Makedonije, Italije, BiH, Srbije, Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Češke, Slovaške, Poljske, Velike Britanije in Mehike. Konferenca se bo zaključila s sprehodom po javnih odprtih prostorih Zaloga, kjer se bodo odvijale urbane interaktivne akcije, v katere so vključena mnenja prebivalcev Zaloga. Sodelujejo PAZi!PARK, Bitnamuun, pevski zbor Pentakord, AIO. Na otvoritvi igrišča PLATA, katerega smo urejali v sklopu projekta, bosta nastopila Zlatko in Dj Harky.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite, obisk vseh dogodkov je brezplačen!

http://www.kudc3.org/
http://www.culburb.eu/

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...