Email: pazipark@gmail.com

Novice

news
20
Sep

Otroška infrastruktura za mesta v katerih se dobro živi

V privlačnih in zdravih mestih so koridorji parkov, športnih in otroških igrišč, varnih poti do šol in drugih javnih institucij povezani v sistem, ki prebivalcem omogoča, da več časa preživijo zunaj. Prebivalci v takšnih mestih lahko več hodijo peš, zaradi česar imajo boljšo kondicijo in so bolj zdravi, pešačenje po skupnih opravkih spodbuja medgeneracijsko povezanost, pot do samostojnosti otrok pa je varnejša in hitrejša tam, kjer otroci lahko tudi daljše poti opravijo sami. Otroško infrastrukturo sestavlja mreža med seboj povezanih prostorov – parkov, ulic in trgov, igrišč in naravnih prvin, ki otrokom v mestih omogoča kakovostno odraščanje. Otroška infrastruktura je nujno potrebna za normalno delovanje mesta. Tam, kjer je ni, je življenje prenaporno tudi za odrasle. Več o otroški infrastrukturi si lahko preberete v članku.

Na dogodku »Otroci živijo mesto«, 10. oktobra 2018, nam bodo otroci sami, iz prve roke, predstavili svoj pogled na različne prostore, v katerih preživljajo svoj prosti čas. Prvi del dogodka bo potekal kot hodeči posvet in bo namenjen predstavitvi Ljubljane kot otroku prijaznega mesta s strani uporabnikov – otrok samih. Skozi njihove oči si bomo ogledali javne odprte prostore, ki jih najpogosteje uporabljajo za igro, šport, druženje oz. preživljanje prostega časa ter od njih izvedeli kako ta prostor zaznavajo, uporabljajo in ga vrednotijo.

Udeležba na dogodku je mogoča ob prijavi in plačilu kotizacije. Na dogodek se lahko prijavite preko spletnega OBRAZCA, do 8. oktobra 2018.

V času, ko čakamo na prihajajoči dogodek,vas vabimo k branju serije novic v povezavi z otroci, igro in preživljanjem prostega časa v mestih, ki bodo izhajale v naslednjih mesecih. Pred vami je prvi DRUGI NOVIČNIK, vabljeni k branju!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...