Email: pazipark@gmail.com

Projekt RE:PLAY – kreativne delavnice za otroke

- Pazi!park in pilotno območje šole -
24
Nov

Projekt RE:PLAY – kreativne delavnice za otroke

Projekt RE:PLAY je v polnem teku, projektni partnerji povezani v mrežo kreativcev Zahodnega Balkana, iz spletnih dogodkov in sestankov pa smo se preselili na prosto.

V Ljubljani smo ulovili zadnje suhe in tople jesenske dni in na prostem izvedli serijo kreativnih delavnic za otroke prve in druge osnovnošolske triade. Osnovna šola Karla Destovnika Kajuha je bila izbrana za pilotni projekt, šolarji pa za glavne načrtovalce in soustvarjalce nove podobe okolice šole. Pazi!park smo v sončnih popoldnevih sredi oktobra usmerjali igrivo delo učencev na treh delavnicah:

  • Na prvi so se otroci posvetili analizi zunanjega prostora šole, se med sabo izpraševali in si odgovarjali. Na glas so razmišljali, kaj jim je v okolici šole všeč in kaj ne ter zakaj in kaj bi spremenili. Celotno dogajanje so dokumentirali z video kamerami in telefoni, posnetke pa smo shranili za nadaljnjo obdelavo.
  • V drugem popoldnevu smo preskočili z analize na konkretne predloge za aktivnosti v zunanjem prostoru. Učilnica na prostem se je prelevila v kreativnico. Otroci so številne ideje narisali in nato risalne liste kot zastavice razporedili v prostoru. Da se ve, kje želijo kaj početi!
  • Na tretjem srečanju smo se z idejami pozabavali še drugače in se vprašali kako bi bile ureditve dejansko videti v prostoru. Iz kartona in drugih materialov so otroci pod vodstvom mentorjev Pazi!park izdelali 3D modele oziroma makete v naravni velikosti in jih umestili v prostor ob šoli.

Več o posameznih delavnicah si lahko preberite tudi v naših objavah na socialnih omrežjih.

Pestro in igrivo dogajanje smo člani društva in otroci dokumentirali s sliko in filmom, gradivo pa bomo v nadaljevanju projekta uporabili za pripravo video klipov ter priročnika. Delavnica, kjer bodo otroci svoje filmčke tudi montirali, bo na sporedu že kmalu! Spet nova priložnost za izmenjavo idej in igrivo kreativnost, predvsem pa tudi za pridobivanje znanj in izkušenj ter praktičnih spretnosti. Preko teh aktivnosti uresničujemo enega glavnih namenov projekta RE:PLAY, to je načrtovanje in ustvarjanje prostorov za igro skupaj z otroki.

Prav po otroško radovedno se veselimo nadaljnjih srečanj!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...