Email: pazipark@gmail.com

Popoldan na OŠ KDK (predstavitev predlogov ureditve, vodne igre in ostalo)

RE:PLAY
23
Jun

Popoldan na OŠ KDK (predstavitev predlogov ureditve, vodne igre in ostalo)

Na najdaljši dan v letu in ob začetku poletja smo se zbrali na igrišču ob osnovni šoli – člani društva Pazi!park, Mladinske postaje Moste in Ulični Zmaji ter kopica otrok in njihovih staršev. V zraku je brnelo od napetosti vročega poletja, v daljavi se je že bliskalo in grmelo. Prihajajoča nevihta nas ni ustavila, lavorji so se napolnili z vodo za vodne igre, v zraku je zadišalo po Timovih palačinkah, na vrvici pa so zaplapolali predlogi za preureditev okolice šole.

Na poletnem srečanju smo Pazi!park predstavili predloge za prenovo športnih in zelenih površin ob šoli. Pripravili smo jih na podlagi idej, ki so jih podali otroci na jesenskih delavnicah v okviru projekta RE:PLAY. V zadnjih tednih smo o njih razpravljali tudi z učitelji in vodstvom šole. Naelektreno in vroče ozračje je tega popoldneva hotelo, da se otroci predvsem igrajo ter sprostijo svoje nakopičene energije. Še vodne igre so izgubile vso zamišljeno strukturo – ostala je razposajena, svobodna, nestrukturirana igra. Krasno, prav taka, ki jo želimo vzpodbuditi skozi projekt RE:PLAY! Živahni otroci tako niso pristopili k razpravi o novih predlogih, zato pa so si jih z zanimanjem ogledali starši ter tudi prispevali svoj pogled. Komentarji so bili raznoliki, večina pa se je strinjala, da je dobrodošla kakršna koli sprememba v smislu prenove. Starši si želijo, da bi otroci več časa preživeli zunaj, tudi pri pouku v učilnicah na prostem. Podpirajo barvanje asfaltnih površin s talnimi igrami, kot tudi saditev vrbove hišice in dodatnih dreves.

Predstavljene rešitve predvidevajo celostno ureditev, katere manjši del se bo izvedel skozi potekajoči projekt RE:PLAY. Starši verjamejo, da je dobro imeti vizijo, za uresničitev posameznih idej in celovite prenove pa pristopiti k dodatnemu zbiranju sredstev.

Ko je zmanjkalo palačink in so novi sunki vetra objeli razobešene predloge, smo predstavitev sklenili z mislijo, da se ob koncu poletja spet srečamo in se dogovorimo, kdaj zavihamo rokave. Pazi!park bomo skupaj z učenci, starši in učitelji nekatere predloge uresničili tudi v praksi. Vabljeni že zdaj, da se po počitnicah spet srečamo!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...