Email: pazipark@gmail.com

Prilepi piko na pikniku

RE:PLAY zaključni dogodek
06
Okt

Prilepi piko na pikniku

Sonce, želja po druženju in vabilo Pazi!park in Mladih zmajev so na topel jesenski popoldan na igrišče OŠ Karla Destovnika Kajuha v Štepanjskem naselju privabili množico otrok in odraslih.

Na jesenskem pikniku se je zbralo več kot 40 otrok, tudi z namenom, da preizkusijo in glasujejo za novo urbano opremo. Otroci so se pozabavali na novi opremi za sedenje in igro, ki smo jih oblikovali v okviru projekta RE:PLAY in jih ob začetku poletnih počitnic postavili na šolskem igrišču. Urbana oprema je povsem nova domislica Pazi!park, ki je bila pregledana, testirana in je prejela ustrezen certifikat o varnosti.

Otroci so preizkusili vsak element nove opreme in pokazali, kako jo uporabljajo in kaj vse lahko na njen počnejo ter se z veseljem nastavljali objektivu naših fotografov. Izrazili so svoje mnenje o tem, katera oprema jim je všeč in katera malo manj. Odziv je bil čudovito množičen in rezultati zanimivi. Glasovanja se je udeležilo več kot 40 učencev od 1. do 7. razreda, priključili pa so se tudi nekateri starši. Otroci so se precej strinjali glede tega, katere elemente imajo najraje, nedvomni zmagovalec je bil igrivi »element S«. Mnenja staršev so bila nekoliko drugačna, saj so glasovali za bolj konvencionalno opremo

Ko se je preskus in glasovanje izteklo, so se deklice zbrale okoli Mladih zmajevk in se lotile kvačkanja, fantje pa so nadaljevali z igranjem iger z žogo. Starši so še naprej posedali na novi opremi namenjeni sedenju. Preprosti elementi ravno v jesenskem, zimskem in pomladanskem času učencem in drugim obiskovalcem šolskega dvorišča omogočajo, da prostor lažje uporabljajo. Glasovanje bi lahko bilo vzpodbuda, da se v prihodnje na dvorišču namesti dodaten kos opreme.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...