Email: pazipark@gmail.com

Celovška, kaj bo s tabo?

Project Info

Project Description

Urbanistična delavnica, na kateri so bile predlagane rešitve ključnih problemov prostora ob Celovški, od križišča z Drenikovo, do križišča s Tivolsko ulico

Lokacija: Spodnja Šiška, Ljubljana, januar 2010
Izvajalec: Pazi!park v sodelovanju z IPoP in DUO
Avtorji:  Mojca Balant, Luka Javornik, Urška Kranjc, Klara Sulič, Maša Šorn

Januarja 2010 je na osnovni šoli v Stari Šiški potekala urbanistična delavnica z naslovom “Celovška, kaj bo s tabo?”. Delavnico je organiziral Inštitut za politike prostora (IPoP) v sodelovanju z Društvom za urbano okolje – Odbor za lepšo Staro Šiško (DUO), pripravila in izvedla pa skupina krajinskih arhitektov in urbanistov Pazi!park. Namen delavnice je bil opozoriti na problematiko urejanja Celovške ceste med križiščema z Drenikovo in Tivolsko cesto, predvsem v smislu izboljšanja uličnega prostora. Delavnica je potekala v okviru projekta »Mreža za prostor«, ki ga delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Po vsebinski plati je delavnica služila vključitvi želja, vizij in dvomov lokalne skupnosti v prikaz realnih možnosti razvoja javnega prostora ob Celovški cesti v bližnji prihodnosti. Vsebinska izhodišča so tako slonela na problemih, ki jih je izpostavilo Društvo za urbano okolje in podrobnih prostorskih analizah, ki so bile za potrebe delavnice narejene na podlagi izpostavljenih problemov. Razprava na delavnici se je v veliki meri nanašala na prometno ureditev, ki je po mnenju udeležencev neustrezna. Tekom delavnice pa so bile poleg problemov izpostavljene tudi nekatere kvalitete prostora, ki jih prepoznavajo lokalni prebivalci. Po mnenju udeležencev delavnice bi bilo z ustreznim načrtovanjem in upravljanjem obstoječo Celovško moč nadgraditi tako, da bi sodobne potrebe in z njimi povezani posegi upoštevali prepoznane obstoječe kvalitete v prostoru. V okviru poročila po izvedeni delavnici so bile z idejnimi shemami predstavljene možne rešitve ključnih problemov v obliki predlaganih ukrepov, primeri iz referenčne literature ter prikazi idej s pomočjo fotomontaž. O delavnici sta bili izdani zloženka in brošura.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...