Email: pazipark@gmail.com

Semenske bombice in igrive krajine na Chelsea Fringe Ljubljana

Chelsea Fringe Ljubljana 2014

Project Info

Tags

Project Description

Lokacija: park Tivoli, Ljubljana
Čas Izvedbe: maj 2014
Izvajalec: Pazi!park v sodelovanju z Zelemenjava in IPoP, ob podpori zavoda Turizem Ljubljana
Avtorji: Urška Kranjc, Gaja Trbižan, Anita Marković, Sara Čok, Tina Zaponšek

Chelsea Fringe je mednarodni vrtni festival, ki se je rodil v Londonu pred 2 letoma kot alternativa prestižnemu festivalu Chelsea Flower Show. Lani se je razširil na številna mesta po Veliki Britaniji in na Dunaj, letos pa se odvija tudi v Dublinu in Ljubljani. V Ljubljani ga organizirata Zelemenjava in Inštitut za politike prostora. Festival, ki ga je podprl zavod Turizem Ljubljana je v celoti organiziran popolnoma prostovoljno, brezplačne dogodke pa prispevajo in izvajajo najrazličnejša društva in posamezniki. Cilj vseh je ponuditi zainteresiranim različne dogodke namenjene druženju, popularizaciji vrtnarjenja in ozaveščanju o pomenu javnega prostora in zelenih površin v mestu.

Pazi!park je sodeloval na Chelsea Fringe Ljubljana z dvema dogodkoma, delavnico izdelave semenskih bombic KAbum! in z igrarijo v naravi Igrive krajine.

Na delavnici KAbum! smo razkrivali moč zelenja in cvetja v mestih ter iz naravnih materialov: gline, zemlje, vode in mešanice avtohtonih semen, mešali, packali in oblikovali semenske kroglice. Semenske bombice smo spravili v lične škatlice, udeleženci pa so jih vtaknili v žep in odnesli s seboj domov, kjer je lahko vsak svojo bombo odvrgel tja, kjer želi, da še to poletje med redko travo in plevelom kaj dehtečega zacveti!

Na igrarijah Igirve krajine smo preizkusili, kaj vse se lahko počne iz različnih rastlin, trav, cvetlic, stebel, listov in drugega naravnega materiala. Rastline smo trgali, cufali in mečkali, iz njih pletli venčke, jih jedli in vohali. Pri tem smo odkrili, da so nekatere rastline sladke, druge mehke, tretje lepljive. Da nekatere izpuhtijo, druge piskajo, tretje letijo… Za zaključek smo se sprehodili do treh čisto pravih dreves – hišic, ki se skrivajo v parku Tivoli.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...