Email: pazipark@gmail.com

Igrišče Gubčeva

vrt izpolnjenih želja

Project Description

Lokacija: Igrišče vrtca Najdihojca – enota Čenča, na Gubčevi ulici v Ljubljani
Čas Izvedbe: 2011 – 2013
Izvajalec: Pazi!park in arhitekturni biro Štrukelj v sodelovanju z vrtcem Najdihojca, KED Smetumet, starši in otroci
Avtor: Urška Kranjc

Namen projekta Igrišče Gubčeva – Vrt izpolnjenih želja je urejanje prostora v sodelovanju z otroci, vzgojiteljicami in starši ter zainteresiranimi lokalnimi deležniki. Igrišče se uredi kot celostna ureditev, otroci se čutijo vpleteni v projekt, načrtovanje igrišča je od marca 2011 vključeno v kurikule vseh skupin, od najmlajših do najstarejših. Otroci izdelujejo makete vrta, proučujejo obstoječa igrišča po Ljubljani, jih komentirajo in analizirajo skupaj z vzgojiteljicami. Starši prevzamejo del skrbi za sponzorska sredstva (organizacija dobrodelnih srečanj) in pomagajo pri delu na terenu.

Prostorska situacija in režim uporabe igrišča (dislocirano igrišče) omogočata postopno urejanje v obliki popoldanskih delavnic, ki se odvijajo kot projekti v skupni režiji staršev in strokovnih delavcev vrtca. Pomen delavnic je poleg izvajanja načrta tudi v priložnosti za druženje staršev, otrok in vzgojiteljic ter vključevanju lokalne skupnosti in drugih sodelujočih.

Projekt je izpeljan s sodelovanjem lokalnih deležnikov, z neposrednim ciljem kvalitetne ureditve igrišča in s posrednimi cilji kot so odgovornejši odnos do prostora in ureditev, ostrenje občutka za skupnost, povezovanje lokalne skupnosti ter staršev, otrok in vzgojiteljic, večanje priljubljenosti prostora, kot rezultata dela uporabnikov, skrb za dobro vzdrževano stanje, priložnosti za druženje z otroki pri delu, igri, priložnosti za igro in učenje v naravi tudi za tiste, ki sami nimajo te možnosti.

http://www.facebook.com/Gubceva

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...