Email: pazipark@gmail.com

Pazi prostor, strip gre!

Project Info

Project Description

Razstava fotostripov Pazi prostor, strip gre!

Lokacija: Galerija Faronika, Ljubljana in knjižnica Murska Sobota, Murska Sobota, 2005
Avtorji:  Urška Kranjc, Maša Šorn, Luka Vidic

Razstava aktualnih in zabavnih fotostripov z referencami na pomen in rabo odprtega prostora. Skupina si je za cilj razstave zadala spodbuditi obiskovalce, da razmislijo o pomenu prostora v vsakdanjem življenju. Na drugačen in vizualno bolj privlačen način smo želeli premostiti razliko med poznavanjem urejanja prostora uporabnikov na eni ter stroko, ki se poklicno ukvarja z urejanjem prostora na drugi strani. Spodbuditi kritično presojo obeh, saj je za dobre prostorske rešitve ključnega pomena aktivno sodelovanje uporabnikov prostora.

Fotostripi so bili izdelani z različno tematiko v mislih, od ekoloških vidikov, ki se tičejo varstva okolja (divja odlagališča odpadkov), oblikovalskih in ureditvenih zahtev (umeščanje objektov v kulturni prostor, jumbo plakati v prostoru, otroška igrišča) ter socialne problematike, ki se odraža in nanaša na odprt prostor (druženje in preživljanje časa na prostem, vandalizem, potrošništvo).

Razstava je bila lepo sprejeta, zato so v naslednjih letih sledile nove serije fotostripov z različno tematiko, za različne priložnosti.

[nggallery id=3]

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...