Email: pazipark@gmail.com

Publikacija: Otroci živijo sosesko

Priporočila za skupnostno urejanje prostorov za igro v stanovanjskih soseskah

Project Description

Založnik: društvo Pazi!park, februar 2021

Publikacija OTROCI ŽIVIJO SOSESKO povzema priporočila istoimenskega strokovnega posveta, ki je v organizaciji društva Pazi!park potekal januarja 2021 ter je izpostavil smernice, pomembne za opolnomočenje lokalnih skupnosti in občin, da bi lahko pristopile k aktivnejšemu urejanju prostorov za igro v stanovanjskih soseskah.

Publikacija je oblikovana kot priročnik, ki po korakih vodi lokalno skupnost, da se celovito, v sodelovanju z uporabniki in z načrtovalskim pristopom loti urejanja. Posamezni koraki so oblikovani kot navodila oz. napotki z opredeljenimi cilji in z listami vprašanj, na katera naj posamezni projekti odgovarjajo, da bi zagotovili kakovostno urejanje odprtega prostora. Opredeljeni so deležniki, ki jih je pri posameznem koraku v procesu urejanja treba vključiti v projekt, pa tudi vse druge vsebine, za katere je tekom načrtovanja treba poskrbeti. Posebna pozornost je namenjena skrbi za sodelovanje z uporabniki, skrbi za varnost ter zagotavljanju upoštevanja morebitnih omejitvenih pogojev, ki jih je pri urejanju treba upoštevati pa tudi finančnemu vidiku urejanja. Opredeljeni so potrebni finančni okvirji ter možnosti faznega urejanja.

V priročniku so poleg korakov poteka projekta od ideje do izvedbe, podrobneje razloženi širši vidiki načrtovanja mesta, pomena urejanja prostorov za igro in vključevanja otrok v načrtovanje javnih odprti površin. Predstavljeni so tudi primeri dobre prakse iz slovenskega okolja, ki lahko kot zgledi pripomorejo k pobudam za urejanje prostorov za igro.

Priročnik prinaša koristne informacije za občine, za katere je urejanje odprtega prostora sosesk še posebej pomembno (mestne občine in druge občine z večjimi naselji, ki jih med drugim sestavljajo stanovanjske soseske). Namenjen pa je tudi vsem drugim zainteresiranim organizacijam in posameznikom.

PRENESI PUBLIKACIJO

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...