Email: pazipark@gmail.com

Publikacija: Zgodbe dreves, ki niso le za les

Izjemna drevesa v občini Logatec
logatec-drevesa-slika-2

Project Description

Založnik: Društvo Pazi!park, december 2020
Naročnik: občina Logatec

Ali poznate drevesa svojega kraja? Ali poznate mogočna bitja, ki živijo v tej deželi še iz časa vaših prednikov? Predstavljamo sodelovanje društva Pazi!park z Občino Logatec, kjer so se v letu 2019 odločili, da želijo pobližje spoznati in predstaviti svoje izjemne ‘sokrajane’.

V društvu smo se na povabilo odzvali ter se v lanskem letu odpravili na polja, travnike in v gozdove znotraj območja logaške občine. Prisluhnili smo zgodbam tamkajšnjih izjemnih dreves, ki jih zastopajo domače in tujerodne drevesne vrste. Tako je nastalo novo nadaljevanje serije knjižic Zgodbe dreves, ki niso le za les. (V letu 2017 smo predstavili izjemna drevesa središča Ljubljane, leta 2018 pa so koncept uporabili v občini Šoštanj.).

Knjižica o logaških izjemnih drevesih je izšla ob koncu leta 2020, v njej je predstavljenih 24 dreves (posameznih in v skupinah), ki so opisana z osnovnimi podatki o drevesni vrsti, merah, stanju, naravovarstvenem statusu in lokaciji. Ob tem besedilo pri vsakem drevesu podaja tudi zanimivosti o posamezni drevesni vrsti in pomembna dejstva, povezana z nego dreves. Opisna besedila in uvodni predgovor je pripravila Tina Trampuš, podrobnosti s terena je dodal Luka Vidic, ki je drevesa fotografiral, za končno podobo knjižice pa je z oblikovanjem poskrbela Tina Verbič.

O logaških drevesih pripravljamo tudi razstavo, ki bo v mesecu avgustu in prvi polovici septembra postavljena v Upravnem centru Občine Logatec.

PRENESI PUBLIKACIJO

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...