Email: pazipark@gmail.com

Staro jedro – novi obeti

Project Info

Project Description

Urbanistična delavnica za pridobitev izhodišč za izdelavo OPPN

Lokacija: Staro mestno jedro, Kranj, april 2010
Izvajalec: LUZ, d.d., Pazi!park, IPoP
Avtorji:  Mojca Balant, Katja Fak, Urška Kranjc, Klara Sulič, Maša Šorn, Gaja Trbižan (vsi Pazi!park) ter Aidan Cerar, Klemen Milovanović

Delavnice je pripravila Mestna občina Kranj (MOK) v sodelovanju z Zavodom za turizem Kranj. Izvedbo delavnic in analizo stanja prostora je pripravil LUZ, d.d. v sodelovanju s skupino Pazi!park in IPoP. Na delavnici so sodelovali lokalni prebivalci, poslovneži, lokalna društva in drugi zainteresirani.

MOK je v času poteka delavnice pripravljal izhodišča za pripravo novega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za območje starega mestnega jedra. Želja pripravljalcev je bila, da se v izhodišča vključi predloge in pobude javnosti. Delavnica je bila organizirana in pripravljena kot dogodek, ki udeležencem nudi priložnost podati lastna mnenja o prostorskih ureditvah v starem mestnem jedru. Zaključki delavnice naj bi se smiselno vključili v izhodišča za OPPN.

Za časa delavnice so v starem mestnem jedru potekala večja obnovitvena dela javnih površin in objektov. Zato je imela delavnica namen, poleg obravnave vsebin, ki prispevajo k pripravi izhodišč za OPPN, s predlogi in komentarji udeležencev pozitivno vplivati tudi na odnos stanovalcev do trenutne, tekoče prakse v urejanju prostora na tem območju.

Delavnica je potekala v treh dneh. V tem času sta bili obiskovalcem predstavljeni analiza stanja prostora starega mestnega jedra ter nabor možnih ukrepov za posamezne problemske sklope (preko referenčnih primerov). Obiskovalci so sodelovali s fotografiranjem dobrih in slabih vtisov prostora mestnega jedra, prostim pisanjem komentarjev na razstavljene fotografije vtisov in sodelovanjem v debatnih skupinah po posameznih problemskih sklopih (Odprta kavarna). Po zaključku delavnice so bili vsi komentarji, zapažanja in predlogi zbrani, obdelani v zaključnem poročilu in predani MOK.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...