Email: pazipark@gmail.com

Zelemenjava 2017

izmenjava presežkov z vrta

Project Description

Pobuda, zasnova, srce in organizacija dogodkov: Darja Fišer
Naziv “Zelemenjava” skovala: Zala Velkavrh
Slogan “Menjava zelenih dobrot in modrih zamisli”: Polona Brajer
Koordinacija platforme in Vseslovenske Zelemenjave v 2017: Pazi!park
Fotografije z dogodkov: Luka Vidic, Sara Čok
Vsebine na Facebook strani polnijo: Darja Fišer, Urša Pogačnik, Sara Čok (Pazi!park)

Zelemenjava je namenjena izmenjavi vrtnih sadik, semen, pridelkov, izdelkov in tudi receptov, knjig ter nasvetov. V zelo kratkem času je postala pravo gibanje, ki povezuje navdušence dobrot in lepot z domačega vrta ter ljudi, ki se jim zdi pomembna zdrava prehrana, samooskrba, ohranjanje domačih semen, skrb za okolje, solidarnost in zmanjševanje količin zavržene hrane.

Marsikdo od nas, si v današnjem prehitrem tempu življenja zaželi, da bi ponovno vzpostavil stik z naravo. Zelemenjava spodbuja pravzaprav to, da se vrtnarjenja loti vsakdo brez izjeme: vrtnarski guruji ali popolni začetniki, mladi in stari, taki z enim samim lončkom na balkonu kot tisti s kilometrsko njivo.

Glavno načelo Zelemenjave je, da menjava temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju, kjer se za menjalna razmerja posamezniki dogovorijo med seboj. Na Zelemenjavi dobrine izmenjamo ali jih podarimo brez nadomestila. Denarja ne potrebujemo, vsak prinese tisto, kar je preraslo prostorske okvire domačega vrtičkarstva. Presežek pa se lahko podari tudi preko Facebook strani FB/Zelemenjava

Zelemenjava poteka že od leta 2012 v organizaciji Darje Fišer, Polone Brajer in Urše Pogačnik. V letu 2017 smo koordinacijo platforme in Vseslovenske Zelemenjave prevzeli Pazi!park.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...