Email: pazipark@gmail.com

Novice

news
09
Apr

Akcija KAbum!!!

Sreda, 16. april 2014 ob 17 uri, Botanični vrt Univerze v Ljubljani

V sklopu meseca krajinske arhitekture Pazi!park v sodelovanju z Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani organizira eksplozivne KAbum! delavnice izdelovanja semenskih bomb. Prva delavnica bo potekala že 16. aprila ob 17 uri v Botaničnem vrtu. Iz naravnih materialov; gline, zemlje in mešanice avtohtonih semen bomo mešali, packali in oblikovali semenske kroglice, ki jih bodo udeleženci lahko odnesli domov in po 24 urnem sušenju uporabili za zeleno bombardiranje zapuščenih in degradiranih območij v mestu. Naj mesto v aprilu zacveti!

Sočasno z akcijo se na spletu oblikuje interaktiven zemljevid območij, za katera si prebivalci želimo, da bi bila zelena. Uporabniki lahko na karto mesta Ljubljane sami dodajo lokacijo, ki se jim zdi primerna za ozelenitev s cvetočo travno mešanico. V sklopu akcij zelenega bombardiranja bomo ozelenili nekatere od predlaganih lokacij ter spremljali njihovo rast.

Delavnica je brezplačna, vabljeni!

Zelena gverila
Semenske bombe so pravzaprav že dolgo poznan način setve rastlin v gosti vegetaciji ali na težko dostopnih zemljiščih. Narejene so iz gline, zemlje in primerne semenske mešanice ter oblikovane v kroglice. V današnjem času so semenske bombe postale orodje gverilskih vrtnarjev po celem svetu.

Zakaj zeleno bombardiranje?
Zaradi stečajev gradbenih podjetij in investitorjev brez finančnih sredstev Ljubljana v zadnjih letih postaja mesto zapuščenih gradbiščnih jam in ograj. Največ jih je prav sredi najbolj urbanih območij, kjer kazijo podobo mesta, znižujejo kakovost življenja okoliških prebivalcev in zavirajo razvoj skupnosti. V okviru akcije KAbum! se bomo spopadli s takimi degradiranimi in zapuščenimi območji in jih spremenili v cvetoče travnike.

Napovednik KAbum!!!
16. 4. 2014 ob 17 uri, Botanični vrt Univerze v Ljubljani
26. 4. 2014 ob 16 uri, Muzej sodobne umetnosti Metelkova, v okviru Igriva arhitektura
20. 5. 2014 ob 16 uri, rastlinjak Tivoli, v okviru Chelsea Fringe Ljubljana

 

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...