Email: pazipark@gmail.com

Kako ukrojiti sosesko po meri otrok?

Posvet Otroci živijo sosesko
27
Nov

Kako ukrojiti sosesko po meri otrok?

Posvet Otroci živijo sosesko
Januar 2021
Letošnji dogodek z imenom »Otroci živijo sosesko« bo izpostavil pomen urejenih odprtih prostorov stanovanjskih sosesk. Dobri prostorski pogoji za čim zgodnejše samostojno bivanje otrok na prostem pomembno vplivajo na otroški razvoj, saj prispevajo k fizično bolj spretnim, močnejšim in zdravim otrokom vseh socialnih skupin. Otroci so pomemben povezovalni člen skupnosti; povezujejo različne generacije, skupnostno načrtovanje in urejanje prostora pa je povod za ustvarjanje novih medsebojnih vezi, ki utrjujejo skupnosti.

Medtem, ko se občine načrtno lotevajo prenove otroških igrišč ob vrtcih in šolah ter v javnih parkih, pa se prostori za igro v stanovanjskih soseskah po večini spreminjajo v parkirišča. Stanovalci sosesk se srečujejo s pomanjkanjem sredstev za prenovo zunanjih površin, z nepoznavanjem zapletenih postopkov urejanja prostora in s težavami v komunikaciji znotraj skupnosti in navzven, z občinskimi upravami.

Namen dogodka je opolnomočiti uporabnike odprtega prostora sosesk (predvsem otroke in mlade) in četrtne skupnosti za učinkovito urejanje odprtega prostora za igro.

V kratkem bomo objavili podrobnosti o programu in gostih.

Vabljeni!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...