Email: pazipark@gmail.com

Projekt RE:PLAY – 1, 2, 3, video se vrti!

RE:PLAY
07
Apr

Projekt RE:PLAY – 1, 2, 3, video se vrti!

V februarju je Pazi!park  izvedel prav posebno izobraževanje za učence OŠ Karla Destovnika Kajuha v Ljubljani, ki je v projektu RE:PLAY pilotno območje skupnega ustvarjanja prostorov za igro.

Delavnica za montažo video posnetkov se je izvajala na daljavo, montažerja in mentorja,  pa sta v naprej pregledala in pripravila material za obdelavo. Glavni namen je bil, da se učenci naučijo osnove montaže in režije video posnetkov, rezultat pa je tudi konkreten izdelek – promocijski video aktivnosti projekta RE:PLAY, ki je nastal iz posnetkov, ki so jih učenci posneli na delavnicah jeseni 2021.

Učenke so na tokratni delavnici spoznale, kako se kratki posnetki sestavijo v film, kako se jih krajša, opremlja s podnapisi in med njimi naredi mehke ali atraktivne prehode. Naučile so se, da računalniški programi, ki so precej enostavni za uporabo, ponujajo tudi orodja za opremljanje z glasbo, naslovi ter različno grafiko.

V okviru dela s prvo skupino smo pripravili prvi del kratkega filma, z drugo skupino pa je video dobil že skoraj končno podobo. Kot se za resen film spodobi, se zaključi z odjavno špico – učenke so izbrale obliko, v kateri se na ekranu zvrstijo vse pomembne informacije, vključno z imeni sodelujočih in zahvalami.

V samo dveh šolskih urah so učenke spoznale osnove režije in montaže, nastal pa je izdelek, ki je že na voljo za ogled. Ste kaj radovedni?

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...