Email: pazipark@gmail.com

Skupna akcija ozelenitve šolskega igrišča

RE:PLAY
20
Apr

Skupna akcija ozelenitve šolskega igrišča

Več kot 60 otrok, staršev in učiteljev se je udeležilo ozelenitvene delavnice na OŠ Karla Destovnika Kajuha v Ljubljani. Lopate, krampi, motike, rokavice in srečni obrazi so napolnili prostor in se sklanjali nad sveže izkopane luknje, pripravljene za zasaditev nove vegetacije. Skupaj nam je uspelo v enem popoldnevu posaditi več kot 40 sadik, napraviti vrbovo hiško, obnoviti učilnice na prostem ter na otroško igrišče postaviti nov peskovnik. Kar impresivno, kajne?

Skrbno izbrane grmovnice in druga drevnina so zasajene tako, da bodo ob končni razrasti ustvarile zelen ločilni pas med otroškim igriščem in učilnico na prostem ter ozelenile ograjo, ki loči šolsko igrišče od frekventne peš in kolesarke poti. Izbrane so bile vrste, ki bodo kos urbanemu okolju ter pogosti in intenzivni rabi. Grmovnice bodo s cvetovi, plodovi, pisanimi listi in barvno skorjo, privlačne in zanimive v vseh letnih časih, tako za igro, kot tudi za spoznavanje naravnih ciklov in učenje. Njihova pestrost bo prispevala k večji biotski raznovrstnosti okolice šole.

Za dodatek smo na otroško igrišče zasadili živo hišico iz vrbovih vej. Ko se bodo veje ukoreninile, bo hišica ozelenela in rasla dalje, otrokom pa bo nudila skirvališče in kotiček za igro. Nam se je zdela kar dobra alternativa za hišico na drevesu, ki so si jo želeli otroci.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...