Email: pazipark@gmail.com

Zakaj imamo v mestih parke?

delavnica za program Arhitektura in otroci

Project Info

Project Description

Delavnica »Zakaj imamo v mestih parke?« v sklopu programa Arhitektura in otroci
Lokacija: Argentinski park, Ljubljana, 2012
Izvajalci: Pazi!park v sodelovanju z ZAPS
Avtorji:  Urška Kranjc, Tanja Maljevac, Gaja Trbižan

Delavnica je bila pripravljena v organizaciji skupine Pazi!park v okviru programa Obogatitvenih dejavnosti, ki ga sofinancira MOL, Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje ter v okviru programa Arhitektura in otroci, ki ga pripravlja ZAPS. Izvedena je bila z otroci Vrtca dr. France Prešeren, skupina Sovice.

Delavnica je potekala podobno, kot že izvedena delavnica Urejanje prostora v muzejskem parku, s to razliko, da je bila skupina bolj homogena, saj se jo je udeležila predšolska skupina otrok v starosti 5 do 6 let. Otroci so imeli v preteklosti tudi druge predstavitve s področja urejanja prostora, na obravnavano temo pa so jih pripravili tudi vzgojitelji.

Uvodoma smo se na sprehodu čez Argentinski park seznanili z različnimi vrstami in funkcijami parkov ter skupaj razmišljali o parkih in njihovih uporabnikih v Ljubljani. Otroci so se aktivno vključevali v uvodni pogovor. Spodbuda za aktivnejše vključevanje so bile ilustrirane otroške knjige, v katerih so otroci prepoznavali elemente in dejavnosti, ki jih srečujejo v parkih in podajali svoje komentarje. Sledilo je izdelovanje ilustracij – zastavic z različnimi predlaganimi elementi, kot so gugalnice, tobogani in druga igrala, igrišče za nogomet, jezero oz. ribnik, most, otok, drevesa in rože.

Otroci so na zastavicah narisane elemente samostojno ali po skupinah umeščali v prostor in pri tem so nekateri tudi kritično in argumentirano razmišljali, zakaj jih bodo postavili ravno na določeno mesto. Na koncu smo mentorji delavnice dokumentirali predlagano ureditev v obliki skice, ki so jo otroci izobesili v svoji igralnici.

http://www.vrtec-francepreseren.com/si/utrinki/Sovice_in_arhitekturna_delavnica.html

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...