Email: pazipark@gmail.com

Pešbus 2022

trajnostna mobilnost

Project Description

Lokacija: OŠ Božidarja Jakca – PŠ Hrušica, OŠ dr. Vita Kraigherja, OŠ Dravlje, OŠ Hinka Smrekarja, OŠ Koseze, OŠ Livada, OŠ Oskarja Kovačiča, OŠ Poljane, vse Mestna občina Ljubljana
Čas izvedbe: avgust – oktober 2022, Evropski teden mobilnosti

Pešbus izvajamo Pazi!park ob finančni podpori Mestne občine Ljubljana.
Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Projekt Pešbus je način organiziranega spremljanja otrok v šolo po vnaprej določenih šolskih poteh, ki imajo stalne postaje in urnik. Otroke na peš poti v šolo spremljajo odrasli spremljevalci, ki so lahko starši, stari starši, učitelji ali drugi prostovoljci – na ta način je v projekt vključena tudi širša lokalna skupnost, projekt pa tako nudi priložnost za medgeneracijsko povezovanje vseh starostnih skupin iz lokalnega okolja. Otroci se z vključitvijo v projekt Pešbus navajajo na varen, zdrav in aktiven prihod v šolo ter na samostojnost v prometu. Otroci uživajo v sprehodu z drugimi otroki in v spremstvu odrasle osebe, starši pa niso več obremenjeni z jutranjim razvažanjem.

Mestna občina Ljubljana že vrsto let v okviru Evropskega tedna mobilnosti na svojih osnovnih šolah izvaja projekte aktivnega prihoda v šolo; kot sta Pešbus in Bicivlak. V letu 2022 se je aktivnost Pešbus izvajala na osmih ljubljanskih šolah: OŠ Božidarja Jakca – PŠ Hrušica, OŠ dr. Vita Kraigherja, OŠ Dravlje, OŠ Hinka Smrekarja, OŠ Koseze, OŠ Livada, OŠ Oskarja Kovačiča, OŠ Poljane. V aktivnostih, ki so se pričele v tednu mobilnosti in trajale najmanj 1 teden, je skupaj sodelovalo več kot 1151 otrok in 197 spremljevalcev.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...