Email: pazipark@gmail.com

Ureditev Slovenske ceste

Project Info

Project Description

Začasna ureditev Slovenske ceste za potrebe predsedovanja Slovenije EU
Lokacija: različne lokacije ob Slovenski cesti, Ljubljana, 2007
Izvajalec: Pazi!park v sodelovanju z MOL
Avtorji: Luka Javornik, Urška Kranjc, Dušan Stupar, Luka Vidic

Projekt je bil zasnovan v sklopu ureditve Slovenske ceste za potrebe predsedovanja Slovenije Evropski Uniji v letu 2008.
Ureditev je zajemala analizo obstoječega stanja, predlog sanacije celotnega območja, kot tudi dejansko ureditev nekaterih degradiranih površin ob Slovenski cesti. Osnovna ideja je izboljšanje vizualnega stanja Slovenske ceste s pomočjo manjših intervencij, ki naj sočasno doprinesejo k večji uporabnosti prostora.

V sklopu projekta so bile predlagane naslednje prostorske intervencije: (1) Ureditev pločnika z zelenico pred Filozofsko fakulteto, (2) Ureditev ploščadi pred SNG Drama, (3) Ozelenitev Cankarjeve ceste,(4) Ureditev Kraigherjeve ploščadi, (5) Ureditev roba Argentinskega parka ob ploščadi Figovca, (6) Ureditev ob parkirišču pri stolpnici Telekom; (7) Zasaditev drevoreda na zelenici ob Tivolski cesti in (8) Ozelenitev fasade Banke Slovenije.

Koncept ureditve temelji na sanaciji obstoječega stanja z minimalnimi intervencijami ki se odražajo v zasaditvi, tlaku in urbani opremi. Intervencije so minimalne, upoštevajo se oblikovalska izhodišča obstoječe zasnove in uporabljenih materialov. Delno so bili izvedeni le nekateri predlogi.

[slider width=”675″ height=”450″][image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_1.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_2.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_6.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_5.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_4.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_3.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_7.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_8.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_9.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_10.jpg[/image] [image]http://pazipark.si/wp-content/uploads/2007_Slovenska_11.jpg[/image][/slider]

 

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...