Pišite nam: pazipark@gmail.com

Otroci živijo mesto

Kino Šiška, 10. oktober 2018

Posvet organizirajo: Društvo Pazi!park in Center urbane kulture Kino Šiška
Posvet sofinancira: Mestna občina Ljubljana
Posvet so podprli: Cona plus, Flora SportKnauf Insulation, LappsetRichter Spielgeräte

Preberi: 1. novičnik

Vljudno vabljeni na posvet “Otroci živijo mesto”, s katerim želimo prispevati k razvoju mest, prijaznih otrokom in mladim. Opozoriti želimo, da otroci v mestih živijo aktivno in osvetliti kaj jih spodbuja k druženju in igri v odprtem javnem prostoru ter katere so tiste prostorske vsebine, ki so ključne za prijetno in zdravo odraščanje. 

Posebni gost posveta bo Tim Gill, mednarodno priznani britanski avtor številnih publikacij na temo prostorskega načrtovanja za otroke ter svetovalec na področjih politik upravljanja, izobraževanja, vzgoje ter načrtovanja prometa, javnega prostora in urbanizma.

Posvet bo potekal v dveh delih. V prvem delu je predviden terenski ogled, sprehod, ki ga bodo po mestu vodili otroci sami, v drugem delu pa bodo organizirana predavanja z vabljenimi domačimi predavatelji in strokovnjaki iz različnih področij (psihologije, sociologije, pedagogike, krajinske arhitekture in urbanizma). S posvetom želimo odpeti polje javne debate in spodbuditi izmenjavo mnenj med različnimi strokami o izzivih odraščanja otrok v mestu v povezavi z načrtovanjem in oblikovanjem premišljenega in kakovostno urejenega javnega prostora ter otroških igrišč.

Na posvetu bomo skušali z različnih vidikov osvetliti vprašanja kot so katere so tiste prvine javnega prostora, ki jih potrebujejo otroci in mladi za srečno odraščanje v mestu? Kako omogočiti otrokom, da bodo lahko več časa zunaj? In kaj lahko za razvoj mesta, prijaznega otrokom in mladim naredijo odločevalci, stroka in kako lahko prispevajo prebivalci sami. Nadroben program bo objavljen kasneje.

Organizator in soorganizatorji posveta:

Sponzorji posveta:

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...