Email: pazipark@gmail.com

Tina Trampuš

krajinska arhitektka, naravovarstvenica

Project Info

Project Description

Po študiju krajinske arhitekture v Ljubljani jo je odpihnilo k morju, kjer že več kot dve desetletji deluje na področju ohranjanja narave. Morje in drevesa sta njeni veliki ljubezni. Preko naravovarstvenih smernic in projektov odločevalce ter prostorske načrtovalce opominja na pomen ohranjanja in obnove naravnih sestavin prostora.

V okviru naravovarstva se je posvetila predvsem področju strateškega komuniciranja ter v sodelovanju z najrazličnejšimi deležniki izvajala več lokalnih in mednarodnih projektov. Kot predstavnica Zavoda RS za varstvo narave je v obdobju 2016-2020 so-vodila akcijsko skupino Strategije EU za alpsko regijo za zeleno infrastrukturo. S člani Pazi!park se je povezala ob delovanju v upravnem odboru Društva krajinskih arhitektov Slovenije, kasneje pa se vključila v pripravo knjižice o izjemnih drevesih v občini Logatec in v projekt RE:PLAY.

Od leta 2020 se kot Bela breza drevesom posveča tudi v okviru samostojne dejavnosti. Lokalnim skupnostim ter posameznikom svetuje glede nege dreves in urejanja zelenih površin v mestih, piše in objavlja na spletu, organizira vodene sprehode med drevesi ter naravoslovne dneve za otroke. Njena želja je, da bi kot posamezniki zrasli in kot družba okrepili spoštovanje do narave in naravnih sestavin našega življenjskega okolja.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...