Email: pazipark@gmail.com

Načrt za igrišče in vrt

- skupnostna preureditev zelene površine ob OŠ Majde Vrhovnik -

Project Description

Lokacija: OŠ Majde Vrhovnik
Čas izvedbe: april – oktober 2019
Avtorji in sodelujoči: Gaja Trbižan, Urška Kranjc, Goran Jakovac, Meta Petrič, Luka Vidic
Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana, Oddelek za varstvo okolja, izvajamo ga v sodelovanju z OŠ Majde Vrhovnik

Zeleni odprti prostor ob šoli že vrsto let išče primerno rabo. Kaj bi počeli tam, če bi lahko vi izbirali? Bi imeli manjši prostor za igro? Učilnico ali jedilnico na prostem? Vrtiček za pridelavo zelišč, začimbnic in jagodičevja?

V Društvu Pazi!park bomo v sodelovanju z OŠ Majde Vrhovnik in ob podpori Mestne občine Ljubljana v letošnjem letu preuredili zeleni prostor ob šoli (skupnostna preureditev zelene površine je manjši projekt, ki bo vsebinsko in oblikovno usklajen s širšim projektom celostne ureditve odprtih površin OŠ Majda Vrhovnik, ki se pripravlja v letu 2019). Ker bo prostor namenjen predvsem učencem, bomo pri oblikovanju zasnove ureditve v čim večji meri upoštevali njihove želje in zamisli. Pri tem želimo združiti koristno z zabavnim ter zmanjšati stroške, zato se bomo tudi preureditve v veliki meri lotili skupaj z učenci, starši in zaposlenimi šole, bolj zahtevna dela pa bomo prepustili strokovnjakom. Tako bo prostor zaživel na novo ob pomoči in po željah vseh udeleženih v procesu skupnostne prenove.

Projekt bo potekal v 2. korakih:

  1. Načrtovanje: z načrtovalskim procesom bomo pričeli takoj po prvomajskih praznikih. Najprej bomo skupaj z otroki in po njihovih željah pripravili načrt preureditve. Pri tem nam bodo zelo pomagali tako starši, kot tudi otroci, ki boste svoje ideje prispevali v skrinjico želja, izpolnili spletni vprašalnik in sodelovali pri ostalih aktivnostih o katerih vas bomo sproti obveščali.
  1. Izvedba: od junija do oktobra 2019 bomo organizirali delovne akcije, s katerimi bomo pripravljeni načrt tudi izvedli. Manj zahtevna dela bomo opravili skupaj z učenci, starši in učitelji, bolj zahtevna dela pa bomo prepustili strokovnjakom. Skupaj s svojim otrokom lahko sodelujete na primer pri izvedbi kakšne od ureditev (barvanje, brušenje, kopanje, oblikovanje terena, sajenje idr.) ali tako da prinesete kaj dobrega za prigriznit in osvežilnega za popit na delovno akcijo. Iščemo tudi pomoč staršev pri organizaciji in komunikaciji ter zbiranju finančnih in materialnih sredstev.

Vse učence OŠ Majde Vrhovnik in njihove starše vabimo, da se nam pridružite tako, da izpolnite SPLETNO PRIJAV­­NICO

Vsebino, načrt dela in napredek projekta lahko spremljate na naši spletni strani ter na:
– spletni strani šole http://www.os-majdevrhovnik.si v rubriki Aktualno,
– FB profilu Društva Pazi!park www.facebook.com/pazipark/.

Vabljeni, da si ogledate, kaj so o okolici OŠ Majde Vrhovnik in svojih željah povedali učenci 1. triade pred 3 leti v okviru projekta Pazi, kamera na gugalnici!. Prav tako vabljeni k ogledu sorodnih projektov skupnostnega urejanja, ki smo jih izvedli v Društvu Pazi!park: Igrišče senčko išče na OŠ Valentina Vodnika, Mala terasa na Gimnaziji Jožeta Plečnika in Vrt izpolnjenih želja v vrtcu Pedenjped.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...